GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Ketogeeniset karjalanpiirakat

Valmistin lasten synttäreille tänä vuonna isovanhempia varten ketogeenisia karjalanpiirakoita ja niiden maku ja koostumus yllätti iloisesti! Piirakat näyttivät yllättävän paljon perinteisiltä karjalanpiirakoilta ja makukin oli tosiaan hämmästyttävän lähellä tuttua karjalanpiirakkaa.

Ketogeeniset karjalanpiirakat

Gluteeniton karjalanpiirakkaresepti

Tällä ohjeella valmistat kaiken kukkuraksi automaagisesti gluteenittomia karjalanpiirakoita! Kuoresta tulee sopivan napakka ja kukkakaalitäyte on pehmeä, koostumukseltaan perinteisen riisitäytteen etäinen sukulainen. Mielenkiintoista miten moneen tuo kasvis taipuukaan!

Tämä resepti on peräisin Keto Vege -kirjasta (Readme.fi 2019). Kirjassa on iso kasa (200 sivua!) hyviä reseptejä, vaikka et ketoruokaa söisikään. Turha viljaruokien puputtaminen jää itsestään pois ja fokus on terveellisissä kasviksissa. Kirjan reseptit ovat myös ihanan simppeleitä valmistaa. Nämäkin ketopiirakat voisivat kuulostaa hankalilta, mutta niiden tekeminen oli super helppoa.

Keto vege -kirjassa käydään myös läpi ketogeenisen ruokavalion, ja erityisesti sen vegeversion tärkeimmät asiat napakassa tietopaketissa. Sen kirjoittajat, Anni Sirviö ja Fredu Sirviö ovat ketogeenisen ruokavalion konkareita ja se taitaakin olla tämän keittokirjan reseptien vahvuuksia - vankka kokemus siitä miten ketogeenisen ruoan valmistus onnistuu.

Keto Vege kirjankansi

Kirja saatu arviointikappaleena

lautasellinen ketogeenisia karjalanpiirakoita

Ketogeeniset karjalanpiirakat

Määrä: 6 kpl isoja


Ainekset

Taikina

  • 1,5 dl mantelijauhoa

  • 3 rkl pofiberiä

  • 1 rkl pellavansiemeniä rouhittuna/jauheena

  • 1 rkl auringonkukansiemeniä rouhittuna/jauheena

  • 2 kananmunaa

  • 2 tl ksantaania

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • kukkakaalimuusia (n. 3-4 dl)

  • 1 kananmuna

Valmistus

  1. Lisää kuivat aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä nopeasti sekaisin. Jauhoin itse pellavansiemenet ja auringonkukansiemenet Vitamix Ascent -sarjan pienessä 2.5 dl sekoitusastiassa, missä ne sai täydellisesti jauhettua nopeasti hienoksi pienestä määrästä huolimatta.

  2. Vatkaa kananmunia hieman ja lisää joukkoon. Anna tehosekoittimen käydä n. 1 min (Vitamixin täydellä teholla meni huomattavasti vähemmän aikaa), kunnes taikina on sekaisin ja hieman kiinteää.

  3. Laita taikina kelmuun, purista ilmat pois ja laita jääkaappiin vetäytymään n. 15 min. Sekoita sillä välin kananmuna kukkakaalimuusin sekaan. Lisää tarvittaessa suola.

  4. Ota taikina jääkaapista ja leikkaa se 6 yhtä suureen osaan. Pyöritä palat palloiksi.

  5. Kauli pallot kahden leivinpaperin välissä ohuiksi pyöreiksi letuiksi.

  6. Lusikoi kukkakaalimuusia taikinoiden päälle n. 1 cm kerros, jätä reunoille tilaa.

  7. Rypytä piirakat etusormella ja peukalolla nipistäen. Aloitan itse aina keskeltä ja nypytän päätyihin kohti.

  8. Voitele piirakat kananmunalla ja paista 225-250 asteessa n. 15-20 min, kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.


Joulun riisijälkkäri - Ris à la Malta

Joulun riisijälkkäri - Ris à la Malta

5 juhlavaa alkupalaa joulupöytään, kun perinteiset silakat ja sillit kyllästyttävät

5 juhlavaa alkupalaa joulupöytään, kun perinteiset silakat ja sillit kyllästyttävät