GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

5 herkullista kesäkurpitsareseptiä

5 herkullista kesäkurpitsareseptiä

Suomi “hukkuu kesäkurpitsaan”, kuulemma. Kesäkurpitsa on onneksi ihan super monikäyttöinen kasvis joten keräsin tähän muutaman oman suosikkini blogin kätköistä, joiden innoittamana toivottavasti entistä useampi osallistuu kesäkurpitsatalkoisiin :)

“Pastaa” kesäkurpitsasta

Omia arjen suosikkejani on yksinkertaisesti tehdä kesäkurpitsasta pastaa joko juustohöylällä (tagliatellen tyyppistä leveää “pastaa) tai julienne-kuorijalla (ohuempaa nuudelia) ja syödä sitä sellaisenaan tai käyttää pastan sijasta. Olen myös joskus vuosia sitten investoinut muutaman kympin superkätevään spiraalileikkuriin, jolla saa suhautettua kesäkurpitsapastaa hetkessä isommallekin porukalle. Tiedän muutamankin, jolle “pyhän pastan” ja kesäkurpitsan yhdistäminen samaan sanaan aiheuttaa vatsanväänteitä ja suurta sisäistä ristiriitaa, mutta itse tykkään yksinkertaisesti leikkiä ruoalla tässä mielessä, ja tehdä vanhoista tutuista ruoista entistä ravinteikkaampia ja terveellisempiä, yksinkertaisin tavoin.

unsplash-image-7wDL0qFGAEk.jpg

Monipuolinen raaka-aine myös leivontaan

Leivonnassa kesäkurpitsa mehevöittää ihanasti. Alla olevassa kesäkurpitsapiirakassa se yhdistyy pinaattiin ja lopputuloksena on suussasulava piirakka. Listan toinen ohje taas on herkullistakin herkullisempi kesäkurpitsakakku, joka tavallaan muistuttaa banaanileipää valmistustavaltaan, mutta maku on jotain aivan “next level” tavaraa. Huikean hyvää :) Kesäkurpitsa soveltuu myös hyvin säilöntään ja nyt onkin loistava aika kokeilla esim. listan kolmosena löytyvää kesäkurpitsahilloa, joka on melko varmasti herkullisin hillo mitä olen koskaan tehnyt! Lisäsin listalle myös pari erinomaista arkiruokareseptiä joita suosittelen lämpimästi.

5 herkullista kesäkurpitsareseptiä

kesäkurpitsapiirakka
  1. Kesäkurpitsa-pinaatti-fetapiirakka

Tämä kesäkurpitsapiirakka on säilynyt kestosuosikkinani vuosia! Valmistin sitä alunperin tyttöjen iltaan ja ihastuin reseptiin ikihyviksi. Piirakkaan on pakattu reilusti pinaattia sekä kesäkurpitsaa ja se on “pehmennetty” tuorejuustotäytteellä sekä fetajuustolla. Suorastaan täydellinen ohje.


kesakurpitsakakku.jpg

2. Järkkyhyvä kesäkurpitsakakku pistaasilla ja limellä

Järkkyhyvää kesäkurpitsakakkua! Tämä kakku on todella helppo valmistaa ja se on niin täynnä makua, että makunystyrät hyppivät ja tanssivat polkkaa suussasi ensimmäisestä palasta viimeiseen.


kesakurpitsahillo2.jpg

3. Sitruunainen kesäkurpitsahillo

Tämä hillo voi hyvinkin olla parasta mitä kesäkurpitsasta voi tehdä. Hillosta tulee huumaavan tuoksuista ja makuista! Toimii myös erinomaisena tuliaisena.


avocado-zucchinipasta.jpg

4. Vähähiilihydraattinen avokado-kesäkurpitsapasta

Vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen ruokavalioon sopiva versio tutusta suursuosikista, avokadopastasta on tässä.


imatralainen lohikeitto

5. Imatralainen lohikeitto

Älä anna tämän keiton ainesten hämmentää, tämä on nimittäin ehkä herkullisin lohikeitto mitä tiedän! Tämä keitto sopii hyvin myös vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen ruokavalioon, kun jätät ohjeen pienen määrän hunajaa pois (tosin sitä on sen verran vähän ettei pitäisi kenenkään ruokavaliota kaataa ;) Ihana, kermainen keitto, jossa on kuitenkin cayennepippuria vastapainona.


Kerrostetut banaanivanukkaat

Kerrostetut banaanivanukkaat

Vihreä (vege) lasagne

Vihreä (vege) lasagne