GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Helppo ja nopea curry maapähkinävoilla

Olen lasten kanssa pitänyt nyt yhteisiä ruoanlaittohetkiä vähintään kerran viikossa. Idea lähti heiltä itseltään ja minusta se oli tietty ihan loistava juttu. Sopivien reseptien löytämiseen olen hyödyntänyt ahkerasti K-Ruoka appin reseptipankkia, mistä löytyy kivan simppeleitä ja maistuvia reseptejä arkeen (ja miksei juhlaankin).

Tämän reseptin löysin alunperin tuosta samaisesta K-Ruoka appista, mutta muokkasin sitä vähän. Lisäsin kasvisten määrää, lisäsin mausteita vähäsen ja lisäsin proteiinivaihtoehtoihin soijasuikaleet niiden näppäryyden vuoksi ja tietty hyvä ja helppo kasvisruoka aina kiinnostaa :)

Lempeä curry

Tällä reseptillä syntyy tosi maukas, ei mitenkään erityisen mausteinen, curry. Siten se maistuu myös lapsille eikä nosta aikuisilla hikeä pintaan. Tykkään erityisesti maapähkinävoin mausta kastikkeen seassa. Kookosmaito tekee tästä luontaisesti maidottoman ja tarjoiluun voi sitten valita esim. pastaa tai jos haluaa gluteenittoman vaihtoehdon, on jasmiiniriisi ehdottomasti super hyvää tämän kastikkeen kyljessä. Ketogeenista ruokavaliota noudattavalle vinkkaisin kesäkurpitsapastasta tai kukkakaaliriisistä jotka molemmat sopisivat erinomaisesti!

Tämä lempeä currykastike on ihanan helppo ja nopea valmistaa ja onkin pelastanut arkipäiviä tässä taloudessa jo muutamaan kertaan!

Edullista arkiruokaa

Päätin laskeskella tämän kastikkeen hinnan, johtuen reseptiin jätetyistä kommenteista. Appissa hinnaksi oli merkitty 3,45€/annos.

Kanalla ja tofulla tämän annoksen hinta on kutakuinkin samoissa hintaluokissa, mutta soijasuikaleet ovat selvästi edullisempi proteiininlähde ja muutenkin super näppäriä pitää keittiössä hätävarana. …tai ehkä vaan ylipäätään arkivarana. Omilla muutoksillani (lähinnä lisäsin mausteita ja kasviksia) hinnaksi jäi kanalla 3,35€/annos, tofulla 3,30€ /annos tofulla ja 2,50€ /annos soijasuikaleilla. Ensin ajattelin että hinta nousee aineksia lisätessä, mutta samallahan kasvaa myös kastikkeen tilavuus joten satsista riittää useampaan annokseen!

Olen testannut tätä kastiketta nyt alkuperäisen reseptin kasvismäärällä sekä tällä tuplamäärällä ja tuplavege on omaan makuuni ehdottomasti voittaja!

Helppo ja nopea curry maapähkinävoilla

Määrä: 6 annosta

Aika: alle 30 min


Ainekset

  • 2 pkt (yht 600 g) kanan paistisuikaleita TAI 2 pkt (yht. 500 g) maustamatonta tofua TAI 3 dl soijasuikaleita + 1 kasvisliemikuutio

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 punainen chili

  • 2 rkl punaista currytahnaa

  • 1 pss (yht. 600 g) pakaste wok sekoitusta (esim. Bangkok tai Shanghai)

  • 3 (reilua) rkl maapähkinävoita

  • 1 tl sitruunaruohotahnaa

  • 2 prk (yht. 500 ml) kookosmaitoa

  • 1 lime (raastettu kuori ja mehu)

  • 1,5 rkl soijakastiketta (gluteeniton versio: varmista että käytät gluteenitonta soijaa, tai kokeile vaikka coconut aminos -kastiketta)

  • 1 ruukku korianteria

Valmistus

  1. Valitse haluamasi proteiini: kana / tofu / soijasuikaleet.

    1. Kana: ota kanat huoneenlämpöön n. 30 min etukäteen. Ruskista viipaleet öljyssä isolla pannulla tai kasarissa.

    2. Tofu: Kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi se. Ruskista kuutioita öljyssä isolla pannulla tai kasarissa.

    3. Soijasuikaleet: mittaa suikaleet. Kiehauta kattilassa n. 8 dl vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio sekä soijasuikaleet. Keitä n. 20 min ja siivilöi suikaleet pois nesteestä ja painele niistä ylimääräinen neste pois esim. kauhalla. Ruskista viipaleet öljyssä isolla pannulla tai kasarissa.

  2. Lisää currytahna ja jatka paistamista muutama minuutti.

  3. Lisää hienonnettu chili, valkosipulit ja wok-vihannekset pannulle ja paista muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hieman.

  4. Lisää kookosmaito, maapähkinävoi ja sitruunaruohotahna ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta limetin raastetulla kuorella ja mehulla.

  5. Tarjoile jasmiiniriisin ja tuoreen korianterin kera. Viimeistele annos suolapähkinöillä halutessasi.


Vegaaninen bataatticurry

Vegaaninen bataatticurry

Halloweeniin sopivat muumionakit

Halloweeniin sopivat muumionakit