GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Uunibataatit vol 2 - vegaanimättöä

Uunibataatit vol 2 - vegaanimättöä

Joskus nälkä iskee isommin ja näin kävi tämän aterian yhteydessä. Annos näyttää melkoiselta sotkulta ja ihan rehellisyyden nimessä, sitä se tavallaan olikin! :D

Tämä annos on kunnon vegemättöä, mutta ylpeästi. Juuri sopivasti kypsennettyä bataattia - ei liian pehmeää, muttei liian raakaakaan. Uunissa paahdettua maissia, vähän mausteisuutta chili-valkosipuli-seesam-sörsselistä ja tietenkin luottoraaka-aineena: kidneypapuja. Koska jokainen annos tarvitsee ripauksen vihreää, on tässä annoksessa kuullotettua baby pinaattia.

Suorastaan tunsin mielialan kohoavan ja hymy nousi huulille tätä herkutellessa! Vegemätöstä tulee niin eri fiilis, kuin jos ahtaisi vatsan täyteen samalla mittakaavalla eläinperäisiä ruokia. Kasvisruoka täyttää ja nostaa pehmeästi energiaa, siinä missä liha-aterian jälkeen saa usein varata pienen tai isommankin lepohetken. Lisäksi rakastan tätä väriloistoa!

Toivottavasti annoksen väriloisto saa sinutkin innostumaan kokeilemaan tätä yhdistelmää. Se on helposti koottavissa, vaikka näyttäkin melkoiselta yhdistelmältä vähän kaikkea ;)

Uunibataatit ja uunissa paahdettu maissi

Määär: 2:lle


AINEKSET

Uunibataatit ja papu-pinaattitäyte

  • 2 pienehköä luomu bataattia

  • n. 6 rkl (1/2 prk) kidney (tai mustapapuja)

  • 1 pss (n. 6 reilua kourallista) pestyä pinaattia

  • mustapippuria

  • tuoretta korianteria

  • vegaanista El Taco Truck chili mayo -majoneesia

  • tuoretta chiliä

  • Pirkan parhaat: rapea valkosipuli (seesamiöljyssä)

uunissa paahdettu maissi

  • 1 pkt maissintähkiä (2 tähkää)

  • oliiviöljyä

  • savupaprikajauhetta

  • suolaa

  • mustapippuria

VALMISTUS

  1. Sivele pestyn bataatin pintaan oliiviöljyä ja hieman suolaa.

  2. Leikkaa maissit tähkistä pitkinä pötköinä ja nostele uunivuokaan tai pellille, bataattien viereen. Sivele pinnalle oliiviöljyä ja ripottele mausteeksi suolaa, mustapippuria ja hieman savupaprikamaustetta.

  3. Paista bataatteja ja maissia 225°C:ssa, kunnes bataatti on sopivan pehmeää (testaa haarukalla). Paistoin itse bataattia noin 20 min, jolloin se oli juuri ja juuri kypsää, edelleen hieman napakkaa. Maissit voi tarvittaessa nostaa uunista aiemmin, jos ne meinaavat tummua liikaa ennen kuin bataatti on valmista.

  4. Bataatin ja maissin paahtuessa uunissa, kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä pinaatti. Mausta se mustapippurilla ja suolalla oman maun mukaan. Lisää loppuvaiheessa pavut sekaan - lähinnä että ne lämpenevät. Käyttövalmiita papuja ei varsinaisesti tarvitse paistaa.

  5. Hienonna tuoretta korianteria ja leikkaa chiliä ohuiksi siivuiksi.

  6. Kun bataatit ovat valmiit, viillä niiden pintaan pituussuunnassa. Lusikoi bataatin sisään pinaatti-papu seosta, turauta väleihin chilimajoneesia ja ripottele pinnalle korianteria ja chiliä.

  7. Voit lopuksi roiskia päälle vähän rapea valkosipuli-seosta. Nostele paahdetut maissit uunibataatin kylkeen lautaselle.


Kolme ihanaa vihersmoothieta

Kolme ihanaa vihersmoothieta

Vegaaniset suklaakuppikakut vaniljakuorrutteella (gluteeniton, pähkinätön, maidoton)

Vegaaniset suklaakuppikakut vaniljakuorrutteella (gluteeniton, pähkinätön, maidoton)