GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Ihana sitruksinen parsapasta

Ihana sitruksinen parsapasta

Tämä helppo ja erittäin nopea parsapasta syntyi aiemmin kesällä, kun olin Porvoon puistossa seuraamassa lapseni cheerleading-kauden viimeistä näytöstä. Olin jotenkin lähtiessä yksinkertaisesti valinnut vaatteet edellisen päivän megahelteen mukaan, mutta ulkona oli kylmä! Puistoon päästessä alkoi sade ja siellä sitten värjöttelin puun alla kylmissäni, märkänä ja ihan rehellisesti aika surkeana.

Kun näytökset saatiin hoidettua, en malttanut odottaa, että päästäisiin takaisin kotiin ja saisin valmistaa jotain lämmintä ruokaa ja nopeasti! jääkaapista löytyi tuoretta vihreää parsaa ja kaapista taas löytyy aina pastaa, joten näistä se idea lähti. Olin ostanut myös useamman juustonmakuisen kaurakermapurkin, viraalista kaurakerma “juustosta” innostuneena, mutta tuon juuston kulutus oli jäänyt odotettua pienemmäksi, joten sain kaurakermasta erittäin helpon pohjan tälle pastakastikkeelle.

Rakastan sitruunaa melkeinpä missä vaan muodossa ja se sopii mielestäni loistavasti vihreän parsan kanssa, joten sitruunasta sainkin hyvän mausteen tähän ruokaan. Jos olisin löytänyt, olisin vielä viimeistellyt annoksen pistaasirouheella, mutta ihan kaikkeen ei minunkaan keittiössäni ole varauduttu ;)

Tämä parsapasta ei paljoa vaadi ajallisesti tai työmäärässä – kastike valmistuu samassa ajassa kuin keität pastan ja sitten pääsetkin jo herkuttelemaan kesäisillä mauilla ja ihanalla, lämpimällä ruoalla!

Sitruksinen parsapasta


AINEKSET

  • spaghettia

  • 1 nippu vihreää parsaa

  • 1 kevätsipuli

  • 1 prk Fazer Aito juustonmakuista kaurakermaa

  • 1 sitruuna (kuoret)

  • mustapippuria

  • chili-valkosipuliöljyä (tai ripaus chiliä)

  • oliiviöljyä

VALMISTUS

  1. Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Pilko parsat (leikkaa pois puinen alavarsi) 3-4cm mittaisiksi paloiksi ja kuullota oliiviöljy-chiliöljy-seoksessa. Jos kotona ei ole chiliöljyä niin voit vaan käyttää oliiviöljyä ja lisätä kastikkeen sekaan vaikka ripauksen chilijauhetta.

  3. Kun parsat on muuttuneet kirkkaamman vihreiksi ja kevyesti kuullotettu, lisää sekaan kaurakerma ja kuumenna seos. Madalla lämpö, noin 3:lle (levyn maksimilämpö on 9) ja raasta sekaan sitruunan kuori. Mausta pippurilla.

  4. Kuullota kevätsipuli ohuina suikaleina ja lisää suikaleita annosten päälle.


Kesäinen peruna-linssi-salaatti

Kesäinen peruna-linssi-salaatti

5 hyvää syytä hyödyntää enemmän linssejä ruoanlaitossa

5 hyvää syytä hyödyntää enemmän linssejä ruoanlaitossa