GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Papu-pinaatti-leivät

Lounasta leivän muodossa. Täysjyväpaahtoleipää ja siihen päälle vähän hyvää Happy Oliven oliiviöljyä. Sitten päälle tuoretta pinaattia paikalliselta Ylike farmilta ja voipapuja. Tosi täyttävää ja hyvää! Aina ei lounaankaan tarvitse olla mikään massiivinen operaatio, kunhan siinä on kuituja ja ravinteita.

Ylike farmin vegekassista saatu tuore valkosipuli oli aivan superhyvää - en ole tainnut ennen näin tuoretta syödäkään. Olen koukussa! Myös tämä uusseelantilainen pinaattilajike on aivan erilaista kuin perus pinaatit, mitä yleensä kaupasta ostan. Lajikkeen lehdet ovat selvästi napakampia, paksumpia ja niiden kuullottamiseen saa varata vähän enemmän aikaa. Tosi kivaa syötävää, kun lehdet pysyvät napakampina.

Reilusti ravintokuituja

Tämän lounaan hyvä puoli on (hyvän maun lisäksi tietenkin!) sen sisältämät kuidut. Täysjyväleipää, vaikka paahtoleipää olikin, pinaattia ja papuja. Näistä ehdottomasti voittamaton kuitujen lähde on valkoiset pavut. Nopealla laskennalla tästä koko annoksesta saa 16-20g ravintokuitua! Se on enemmä kuin keskiverto amerikkalainen syö vuorokaudessa ja noin puolet ravintosuositusten minimimäärästä päivässä aikuiselle. Toisin sanoen - tällaisella välipalalla saa helposti loistavan sprintin päivittäisessä kriittisen tärkeässä kuidunsaannissa.

Pinaatti-paputäyte leivälle

Määrä: 2 leipää


Ainekset

  • pari kourallista tuoretta pinaattia

  • reilu kourallinen (n. 1/2 prk) käyttövalmiita voipapuja

  • 3 tuoretta valkosipulinkynttä

  • 1 tl chilihiutaleita

Valmistus

  1. Leikka valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi. Paista niitä ja chilihiutaleita hetki ja nosta sekaan sitten pinaatti ja pavut. Kuullota kunnes pinaatti on pehmennyt ja nostele seos leipien päälle.

  2. Ripottelin pinnalle syödessä myös vegaanista ”parmesaania”, jonka suolaisuus ja ”umami” nosti tämän annoksen maun vielä nykäyksen ylöspäin.


Mahtava banaanileipä!

Mahtava banaanileipä!

Kesäkurpitsa-suklaamuffinsit

Kesäkurpitsa-suklaamuffinsit