GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Kesäkurpitsa-suklaamuffinsit

Kesäkurpitsa-suklaamuffinsit

Kaupallinen yhteistyö: Happy Olive kanssa

Nämä kesäkurpitsa-suklaamuffinsit on sellaisia suussa sulavia herkkuja, jotka saavat hymyn nousemaan huulille ja vievät kielen mennessään. Ja mikä parasta: voit herkutella näillä, hyvällä omatunnolla!

Mehevien muffinsien salaisuus

Vegaaniset kesäkurpitsa-suklaamuffinsit ovat täydellinen yhdistelmä mehevää kesäkurpitsaa ja täyteläistä suklaata. Kesäkurpitsa tuo muffinsseihin ihanan kostean rakenteen, ja tumman suklaan maku tekee niistä vastustamattomia. Näitä muffinsseja on helppo tehdä, ja ne ovat täydellinen tapa saada lisää vihanneksia ruokavalioon ilman, että kukaan edes huomaa.

Muffinsseissa on käytetty ihan parhaita ainesosia, kuten tuoreinta mahdollista Happy Olive -oliiviöljyä, vaahterasiirappia ja 70% vegaanista suklaata, joten voit olla varma, että nämä muffinsit ovat paitsi herkullisia, myös terveellisiä. Lisäksi nämä muffinsit ovat täysin vegaanisia, joten ne sopivat niin vegaaneille kuin sekaaneille ;)

Jos siis haluat herkutella ilman syyllisyyttä, kokeile tätä vegaanisten kesäkurpitsa-suklaamuffinsien reseptiä. Ne ovat täydellinen tapa aloittaa päivä, viettää iltapäiväkahvihetki tai juhlistaa viikonloppua. Herkuttele ja nauti!

Happy Olive -oliiviöljy, tuoreena suoraan viljelijältä

Löysin Happy Oliven oliiviöljyn noin vuosi sitten ja yrityksen tarina sekä periaatteet puhuttelivat minua vahvasti. Merja oli lähtenyt 80-luvulla Kreikkaan matkaoppaaksi ja jäänyt sinne vuosikymmeniksi, löydettyään rakkauden Kreikasta - oliiviviljelijän :) Oliiviviljelyyn tutustuessaan ja intohimon tähän viljelyyn syttyessä, Merja huomasi pian epäkohtia oliiviöljymarkkinoissa ja halusi löytää tavan muokata tätä markkinaa positiivisella tavalla.

Käytännössä kourallinen suurostajia hankkii pienviljelijöiden oliiviöljyn pilkkahintaan, jonka jälkeen se rahdataan tankkilaivoilla muualle Etelä-Euroopan satamiin. Kreetan pieniltä tarhoilta saadaan huippuluokan oliivisatoa enemmän kuin mistään muualta maailmasta, joten nämä suuret valmistajat hankkivat sitä heikompilaatuisiin eriin sekoitettavaksi. Näin oliiviöljyn ekstra-neitsyyden kriteerit saadaan täytettyä rimaa hipoen, vaikka öljyn seassa olisikin heikompilaatuisia eriä.

Happy Oliven oliiviöljy on hankittu suoraan Merjan kotikylän ja sen lähialueen viljelijöitä heidän satonsa parhaimmistolle ilman suurostajia tai tankkilaivoja. Tämä korkealaatuinen uuden sadon oliiviöljy pullotetaan Tsivarasin kylän oliiviöljyerottamolla, mistä se matkaa suoraan Happy Oliven varastolle Tampereelle, ilman turhia välikäsiä tai sekoittamista vanhempiin oliiviöljyeriin. Tämä on minusta aivan huikean hieno ja suora tapa tukea paikallisia viljelijöitä, samalla kun saa omaan käyttöönsä korkealaatuista oliiviöljyä, joka on aina tuoretta.

Tuoreessa early harvest oliiviöljyssä eniten ravinteita

Koska olen erittäin kiinnostunut ravinnon laadusta, early harvest oliiviöljyn ravinnepitoisuus on minulle myös iso plussa. Early harvest oliiviöljy valmistetaan puolikypsistä oliivimarjoista, hieman ennen oliivien tavallista korjuuaikaa. Varhain kerätyissä oliivimarjoissa on enemmän oliivimarjan makuaineita, polyfenoleja, mikä tekee siitä hieman voimakkaamman makuista ja entistä terveellisempää!

Oliiviöljyn sisältämät polyfenolit ovat tunnettuja niiden monista terveyshyödyistä. Polyfenolit ovat voimakkaita antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Ne voivat vähentää tulehdusta, parantaa sydänterveyttä ja ehkäistä kroonisia sairauksia, kuten syöpää ja 2-tyypin diabetesta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että oliiviöljyn säännöllinen käyttö voi myös parantaa verisuonten toimintaa ja alentaa verenpainetta, mikä vähentää sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä.

Lisäksi oliiviöljyn polyfenolit tukevat aivojen terveyttä. Ne voivat parantaa kognitiivisia toimintoja ja hidastaa ikääntymiseen liittyviä aivojen rappeutumisprosesseja, kuten Alzheimerin tautia. Polyfenolit voivat myös edistää suolistoterveyttä lisäämällä hyödyllisten bakteerien määrää ja vähentämällä haitallisten bakteerien kasvua. Tämä suotuisa vaikutus suolistomikrobistoon voi parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja yleistä hyvinvointia.

Jos haluat oppia oliiviöljystä lisää pienellä (ilmaisella) minukurssilla, suuntaa Happy Oliven -sivustolle :)


Tutustu myös toiseen ihanaan leipomukseen, jonka loihdin viime kesänä tämän ihanan oliiviöljyn lumoissa :D

Sitrus-oliiviöljykakku

Järkkyhyvä sitrus-oliiviöljykakku

(vegaaninen)

Jos joku maistuu kesältä, niin tämä kakku! Pinnalle voisi lisätä vielä muutaman tuoreen mansikan jos sallaisia sattuu olemaan käsillä!

Tutustu sitrus-oliiviöljykakun reseptiin

Vegaaniset kesäkurpitsa-suklaamuffinsit

Määrä: 10 kpl


Ainekset

  • n. 200g kesäkurpitsa (suunilleen keskikokoinen kesäkurpitsa)

Kuivat ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 dl makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta (Van Houten tai Fazer)

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl kanelia

  • 2 tl pikakahvijauhetta

  • 1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljauutetta

Kosteat ainekset

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 1 dl sokeria

  • 1/2 dl vaahterasiirappia

  • 3/4 dl omenasosetta

  • 1/2 dl kauramaitoa

Lisäksi

  • 10 palaa 70% suklaata (vegaanista)

Valmistus

  1. Leikkaa kesäkurpitsasta kannat pois ja raasta se hienoksi raasteeksi. Purista kesäkurpitsaraasteesta nesteet esim. tiiviissä siivilässä tai juustokankaan avulla.

  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään isossa kulhossa.

  3. Sekoita toisessa kulhossa kosteat ainekset.

  4. Lisää kostea-ainesseos kuiva-ainesten sekaan ja lisää sekaan kesäkurpitsaraaste. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa.

  5. Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Paina pala suklaata jokaisen muffinsin keskelle.

  6. Paista muffinseja 175°C uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Anna muffinsien jäähtyä muffinsipellillä muutama minuutti ja nosta ne sitten jäähtymään ritilän päälle.


Papu-pinaatti-leivät

Papu-pinaatti-leivät

Persikkainen proteiinismoothie

Persikkainen proteiinismoothie