GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Persikkainen proteiinismoothie

Persikkainen proteiinismoothie

Kuitupitoinen persikka-mansikka-smoothie on täydellinen tapa aloittaa päivä tai piristää iltapäivää. Tämä kesäsmoothie on täynnä terveellisiä raaka-aineita ja maistuu uskomattoman hyvältä. Smoothien tärkeimmät ainesosat, kuten kauramaito, proteiinijauhe, persikat, nektariini, gojimarjat, kauraleseet ja mansikat, tarjoavat yhdessä täydellisen yhdistelmän kuituja, proteiineja, vitamiineja ja antioksidantteja. Tästä smoothiesta tykkäsivät lapsenikin ja nuorempi halusi ohjeen muistiin, että voi itsekin valmistaa sitä välipalaksi - vahva onnistumisen merkki näiden kahden ruokakriitikon kanssa!

Kauran hyödyt

Kauramaito on erinomainen maidoton vaihtoehto smoothiepohjaan, joka on täynnä kuituja ja vitamiineja, kuten B-ryhmän vitamiineja ja D-vitamiinia. Se on myös hyvä kalsiumin lähde, joka tukee luuston terveyttä. Kauraleseet lisäävät smoothieen kuituja, jotka ovat tärkeitä ruoansulatukselle ja voivat auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Ne myös edistävät kylläisyyden tunnetta ja auttavat painonhallinnassa.

Proteiinijauhe auttaa pitämään kylläisenä

Proteiinijauhe, erityisesti vaniljan makuinen, tuo smoothieen täyteläisyyttä ja auttaa pitämään kylläisyyden tunteen pidempään. Proteiini on välttämätön lihasten rakennusaine ja edistää lihaskasvua ja palautumista.

Persikoiden ja nektariinien hyödyt

Persikat ja nektariinit ovat vähäkalorisia hedelmiä, jotka sisältävät runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä kuituja. Ne tukevat ihon terveyttä, immuunijärjestelmää ja ruoansulatusta. Niiden maut myös sopivat mansikoiden kanssa kuin nenä päähän ja lopputuloksena on herkullinen kesäsmoothie.

Gojimarjat: Supermarjojen kuninkaalliset

Gojimarjat ovat tunnettuja korkeasta antioksidanttipitoisuudestaan, joka auttaa suojaamaan kehoa vapailta radikaaleilta. Ne ovat myös hyvä lähde C-vitamiinille ja sisältävät rautaa, mikä tukee energiatasoa ja yleistä hyvinvointia.

Raikkautta mansikoista ja sitruunasta

Mansikat tuovat smoothieen luontaista makeutta ja C-vitamiinia, kun taas sitruunamehu raikastaa makua ihanasti.

Persikkainen proteiinismoothie

Tämä herkullinen smoothie on helppo valmistaa ja täynnä terveyshyötyjä. Se sopii mainiosti aamupalaksi, välipalaksi tai treenin jälkeiseksi palautusjuomaksi.

Määrä: 3 reilua lasillista


Ainekset

  • 4 dl kauramaitoa

  • 2 mitallista vaniljan makuista proteiinijauhetta

  • 3 persikkaa

  • 1 nektariini (voisi ihan hyvin olla persikkaaa mutta tämä oli jääkaapissa reppanana)

  • 1 rkl gojimarjoja

  • 2 rkl kauraleseitä

  • n. 2,5 dl pakastemansikkaa

  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistus

1. Pese persikat ja nektariini huolellisesti, ja poista niistä kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.

2. Laita kaikki ainekset blenderiin: kauramaito, vanilja-proteiinijauhe, persikat, nektariini, gojimarjat, kauraleseet, pakastemansikat ja sitruunan mehu.

3. Blendaa korkealla teholla, kunnes smoothie on tasaista ja kermaista.

4. Kaada smoothie lasiin ja nauti heti.


Tämä kuitupitoinen smoothie on täydellinen yhdistelmä makua ja terveellisiä raaka-aineita. Se sisältää runsaasti kuituja, proteiineja, vitamiineja ja antioksidantteja, jotka tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kokeile reseptiä ja tue omaa hyvää oloa sisältä päin!


Kesäkurpitsa-suklaamuffinsit

Kesäkurpitsa-suklaamuffinsit

Viisi herkullista kylmää keittoa kesään

Viisi herkullista kylmää keittoa kesään