GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Helppo ja herkullinen carpaccio

Helppo ja herkullinen carpaccio

Kirjoitus EI sisällä affiliate- tai muita sponsoroituja linkkejä.

Tässä joulua odotellessa sain äitini vinkin ihan super hyvään ja helppoon alkuruokaan! Lidl:istä saa edullista ja todella hyvää bresaolaa valmiiksi siivutettuna, mistä idea ilmeisesti oli sitten lähtenyt. Olin vaimeasti kiinnostunut kun kuulin tästä alkupalasta, joten äitini päätti valmistaa sitä jotta Ymmärtäisin mistä herkusta on kyse.

Onneksi valmisti.

Tämä alkupala on todella herkullinen! Maistelimme sen kanssa testattavakseni saamaani Antiche Terren Solo Passione -punaviiniä ja yhdistelmä toimi loistavasti. Solo Passione on todella pehmeän makuista ja sopii monen ruoan kanssa. Se on sekoiteviini corvinaa, rondinellaa ja cabernet sauvignonia. Toisin sanoen, se on aina varmasti saman makuista.

Erikoismaininnan arvoista on myös käyttämämme oliiviöljy - Torresin El Silencio. Ihanan raikkaan ja “puhtaan” makuinen oliiviöljy, ilman mitään kitkeryyttä. Maistui vain raikkaasti oliiville. Vanhempani olivat löytäneet öljyn Stockan Herkusta, mutta nopea googlaus paljasti, että sitä on saatavilla muualtakin. Kannattaa testata jos löydät - tämä oli selvästi keskivertoa paremman makuista. Joskus ruokamessuilla töissä ollessani, sain maistella erilaisia oliiviöljyjä ja silloin vasta itselleni valkeni, miten isoja eroja niiden mauissa voi olla - jopa niin että tällainen öljymaallikko kuin minäkin huomaa eron.

carpaccio

Carpaccio

Määrä: 4:lle


Ainekset

Tarjoiluun

  • Vasta paistettua patonkia

Viini

Valmistus

  1. Valuta lautaselle hyvälaatuista oliiviöljyä (muutoin liha tarttuu lautaseen)

  2. Laita 4–5 siivua bresaolaa isolle lautaselle per annos ja valuta sen pinnalle vielä hieman oliiviöljyä.

  3. Vuole veitsellä tai kuorimaveitsellä parmesaania lastuiksi bresaolan päälle.

  4. Ripottele pinnalle tuoretta rucolaa.

  5. Nauti!


Sponssi-info

Olen saanut Solo Passione -viinin testattavaksi. En saa sen maininnasta tai tästä kirjoituksesta palkkiota tai muuta korvausta.

carpaccio

Piispattaren medaljongit

Piispattaren medaljongit

Silkkinen fenkolikeitto

Silkkinen fenkolikeitto