GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Västerbotten-bruleet

Västerbotten-bruleet

Löysin lehdestä tällaisten ihanien suolaisten Västerbotten-brulee -alkupalojen reseptin, joka houkutteli yksinkertaisuudellaan. Bruléet oli super helppoja valmistaa, eikä aineksia ollut montaa erilaista. Lisäksi ne voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ennen juhlia, mikä tekeekin niistä nimenomaan täydellisiä tarjottavia juhliin (vähemmän hommaa juhlapäivänä!)

Resepti on siis alunperin Lantliv Mat & Vin -lehdestä joulukuussa 2022.

Västerbotten on yksi omista suursuosikeistani juustoissa, joten sen maku tässä alkuruoassa oli iso plussa. Toisaalta se ei myöskään ole mitenkään överi tai hallitseva. Västerbotten Bruléet sopivat loistavasti mihin tahansa juhlapöytään tai brunssipöytään, ne eivät siis makumaailmaltaan ole mitenkään jouluspesifejä, vaikka ne joulukuun numerosta löytyivätkin.

Laitoin pinnalle nyt reseptin mukaisesti mätiä (joskin käytin vegaanista Caviartia) ja tilliä, mutta pikkiriikkisen hienonnettua punasipuliakin siihen olisi minusta sopinut.

Västerbotten-bruleet

Västerbotten-bruléet mädillä

Määrä: 8 annosta

Ainekset

  • 2 dl vispikermaa

  • 1/2 dl maitoa

  • 3 keltuaista

  • 1/2 tl suolaa

  • 50 g raastettua Västerbotten juustoa

    Päälle:

  • 100g mätiä

  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kaada vettä laakeaan uunivuokaan ja laita uunin keskitasolle.

  2. Kiehauta kerma ja maito. Vatkaa sekaisin suola ja keltuaiset. Kaada sekaan kuuma kermamaito koko ajan vatkaten.lisää juusto ja sekoittele kunnes se on sulanut sekaan. Jaa voideltuihin vuokiin joihin mahtuu n. 1/4dl.

  3. Laita vuoat/lasit vesihauteeseen uuniin ja paista 50-60min. Taikinan pitäisi nyt olla hyytynyt. Koristele mädilläja tillillä. Tarjoile.


Paras (vegaaninen) mustikkapiirakka

Paras (vegaaninen) mustikkapiirakka

Helpot lesesämpylät

Helpot lesesämpylät