GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Mustikkapannacotta

Mustikkapannacotta

Toissa iltana tein meille jälkiruoaksi mustikkapannacottaa myrskyillan ratoksi. Aika näppärä jälkiruoka, ei vaadi paljoa taitoja eikä aineksia mutta maistuu älyttömän hyvälle. Tästä satsista tuli sopivasti jälkkäriä kahdelle.

Mustikkapannacotta

(kaksi lasia)


img_8365.jpg

Ainekset

  • 2 dl vispikermaa (luomu)

  • 1 liivatelehti

  • 1 vaniljatanko

  • 1/2 tai 3/4 dl sokeria (riippuu miten makeaa haluat pannacotasta tehdä)

  • 4 rkl mustikkaa

Valmistus

Tässähän voi myös käyttää valmista vaniljajauhetta, sitä saa joistain kaupoista niin ei tarvitse kaapia tankoja. Toisaalta jos käyttää vaniljatankoa, voi antaa myös koko tangon kiehua kerman mukana jolloin makua tarttuu paremmin.

  1. Laita liivatelehti kylmään veteen. Kaada kerma, sokeri ja vanilja kattilaan. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise tanko pituussuunnassa ja kaavi vaniljansiemenet kattilaan, heitä tanko perään. Itse laiskottelin tällä kertaa ja käytin bourbonvaniljaa purkista. Kiehauta seos kevyesti ja sulata joukkoon pehmennyt liivatelehti.

  2. Anna jäähtyä ja annostele laseihin. Pannacotta kannattaa valmistaa jo edeltävänä iltana että se ehtii rauhassa jähmettyä. Sitten jääkaappiin vaan kunnes jälkkäri on kokonaan jähmettynyt. Nosta mustikat (tai mitkä tahansa muut marjat) annosten päälle ennen tarjoilua.

  3. Pannacotasta saa mustikkaisemman, kun lisää kermaan ennen kiehautusta mustikkaa. Samalla muuttuu myös pannacotan väri mustikkaisemmaksi.

Käy kurkkaamassa myös raparperikompotti variaatio (annos neljälle). 

Caesar salaattia ja perinteinen Kladdkaka

Caesar salaattia ja perinteinen Kladdkaka

Porkkanasämpylöitä

Porkkanasämpylöitä