GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Ketogeeninen Shakshuka

Ketogeeninen Shakshuka

Tämä ketogeeninen shakshuka-tyyppinen pannuruoka syntyi tässä eräänä päivänä kaappeja kaivelemalla ja tyhjentämällä pannulle vähän mitä sieltä sattui löytymään. Alunperin minun piti tehdä ihan perus yksinkertainen munakas, mutta halusin lisätä sekaan enemmän kasviksia ja makuja. Lopputuloksena oli oikein maukas paistos joka katosi hetkessä nälkäisiin suihin.

Kaapin hätävarat

Pidän nykyään lähes aina kaapissa paria tölkkiä säilyketomaatteja jossain muodossa. Omiksi suosikeiksini ovat muodostuneet säilötyt kirsikkatomaatit sekä luumutomaatit. Näistä saa loihdittua ties mitä hätävararuokia ja toki ihan suunniteltujakin herkkuja. Myös oliiveja meiltä löytyy lähes kaikissa väreissä, sillä ne ovat lasten suosikkeja ja maistuvat toki meille aikuisillekin. Kananmunat ovat elintarvike joita kulutan paljon. Munakkaassa, aamupalaletuissa, keitettynä, mukileivässä jne jne.. Harva elintarvike on yhtä monipuolinen.

Nokkonen

Minulla oli jäänyt Novellen mocktail-kuvauksista nokkossosetta, jota löytyi tukun pakasteosastolta. Ihan huippu tuote, mutta näin kotikäyttöön olisi näppärämpää ostaa sitä pienemmissä pakkauksissa. Toisaalta, siksi se varmaan olikin tukussa myynnissä ;). Mutta näin vinkkinä: jos keräät nokkosta talteen kesällä, ryöppää ja soseuta se ja pakasta vaikka jääkuutioina! Pakastetut kuutiot voi sitten heittää esim. tämän pannun päälle ja ruokaan saa helposti lisäravinteita.

Ketogeeniset reseptit Facebookissa

Jos olet kiinnostutnut ketogeenisesta ruokavaliosta, avasin Facebookiin “Ketogeeniset ja LCHF reseptit” ryhmän minne toivottavasti kertyy muitakin jakamaan parhaita Ketogeenisia ja LCHF -reseptejä :)

Ketogeeninen shakshuka

Ketogeeninen Shakshuka

2-4:lle


Ainekset

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • voita paistamiseen

  • 2 makkaraa

  • 1 prk kirsikkatomaatteja säilykkeenä

  • n. 1 rkl Pizza e pasta - maustetta (sis. vuorisuolaa, mustapippuria, tomaattia, paprikaa, valkosipulia, timjami, oreganoa, persiljaa)

  • 4 kananmunaa

  • 1 pallo mozzarellaa

  • 12 kalamataoliivia

  • tuoretta persiljaa (tai kuten tässä versiossa, nokkossosetta) koristeluun

Valmistus

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

  2. Pilko makkarat.

  3. Paista sipuleita isolla pannulla voissa, kunnes ne pehmenevät. Lisää sekaan makkarat ja paista seosta vielä kunnes makkarat saavat hieman väriä.

  4. Kaada sekaan kirsikkatomaattisäilyke sekä mausteet ja sekoita hyvin.

  5. Riko päälle kananmunat ja revi pinnalle mozzarella. Ripottele viimeiseksi pinnalle kalamataoliivit (ja nokkossosetta).

  6. Peitä pannu kannella ja anna muhia keskilämmöllä, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.

  7. Koristele valmis shakshuka tuoreella persiljalla ja tarjoile suoraan pannusta.

Ketogeeninen shakshuka

Ananas-lakritsi raakasuklaat

Ananas-lakritsi raakasuklaat

DIY Hiusöljy (sopii myös partaöljyksi!)

DIY Hiusöljy (sopii myös partaöljyksi!)