GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Kukkakaalipizzapohja (gluteeniton, VHH)

Kukkakaalipizzapohja (gluteeniton, VHH)

Mitä tehdä kun tekee mieli pizzaa, mutta haluat välttää gluteenia? Oma valintani on gluteenittoman, kuivan pohjan sijaan, ravinteikas kukkakaalipohja. Vitamixin sivuilta löytyi helppo ja toimiva ohje kukkakaalipizzapohjan valmistukseen. Päälle voi sitten ladata kaikki omat lempitäytteet aivan kuin normaaliinkin pizzaan! Vaihtoehtoinen keto/LCHF-ystävällinen pizzapohja löytyy blogin arkistoista myös - kamalia kuvia ei kannata säikähtää, ohje oli erittäin toimiva sekin :) Henkilökohtaisesti tykkään näistä resepteistä, missä saadaan ängettyä lisää kasviksia lautaselle ihan huomaamatta, mikä tekeekin tästä kukkakaalipizzasta oman suosikkini.

Kukkakaalin hienontaminen blenderillä

Kukkakaalin, kuten muidenkin kasvisten, hienontaminen korkeatehoisella blenderillä on maailman helpointa. Käytän itse Vitamixia ja sen kanssa homma sujuu kirjaimellisesti 4-5 pulssilla. Leikkaan kukkakaalin kukintoihin ja heitän kannuun. Kaadan päälle vettä niin, että kukinnot nousevat terien päältä veden varaan. Kansi kiinni ja pulssitan kunnes koostumus on haluamani laista. Pizzaa varten kukkakaalisilppu on hyvä siivilöidä ja puristaa vesi pois niin hyvin kuin mahdollista. Musliiniliina tai pähkinämaitopussi tai juustoharso ovat tähän ihan parhaita apuvälineitä. Kasvissilppu kaadetaan kangaspussiin ja sitten puristat sen niin tiukalle kuin mahdollista, jolloin kaikki ylimääräinen neste tihkuu pois massan seasta ja jäljelle jää kuiva silppu. Vaihtoehtoisesti voit kaataa silpun puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja “taputella” sen mahdollisimman kuivaksi.

Maistuuko pizza kukkakaalilta?

Itse koen kukkakaalipizzapohjan maun melko neutraaliksi. Tottakai huomaat, ettei se ole perinteinen jauhopohja, mutta pizzasta ei mielestäni todellakaan tule mitään kaalilaatikkopizzaa. Jokin vieno kukkakaalin maku sieltä voi erottua kun tietää mistä pohja on tehty, mutta en tiedä osaisiko päivällisvieras arvata mistä pohja on tehty jos sitä ei etukäteen kerrottaisi.

Kukkakaalipizzapohja

Määrä: 2 pizzapohjaa
Valmistusaika: 10 min + paistoaika


Ainekset

  • 1 kukkakaalinpää, kukintoihin paloiteltuna

  • (1 tl murskattuja chilihiutaleita tai punapaprikahiutaleita)

  • 2 tl Provencale-yrttisekoitusta

  • 80 g Parmesan-juustoraastetta

  • 2 rkl chia-siemeniä

  • 4 isoa kananmunaa

  • 1 tl suolaa (oma lisäys)

Valmistus

  1. Laita kukkakaalin kukinnot Vitamix-kannuun ja täytä kannu vedellä, kunnes kukinnot kelluvat veden varassa. Paina kansi kiinni. Valitse nopeus 7 (käytän itse täyttä tehoa).

  2. Kytke kone päälle ja pois pulssittamalla 8–10 kertaa, kunnes kukkakaali on hienoa raastetta.

  3. Siivilöi neste kukkakaaliraasteen seasta ja purista ylimääräinen kosteus pyyhkeellä niin hyvin kuin mahdollista. Juustoharso tai pähkinävoipussi on tässä erittäin käytännöllinen apuväline! Sillä saat puristettua nesteen kukkakaaliraasteen seasta tosi tehokkaasti.

  4. Kaada kukkakaaliraaste kulhoon ja lisää paprikahiutaleet, italialainen mauste, Parmesan, chia-siemenet ja munat.

  5. Sekoita hyvin kaikkien ainesosien yhdistämiseksi.

  6. Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä 30 minuuttia. Tämä antaa chiasiementen turvota ja sitoa massaa yhteen.

  7. Kuumenna uuni 225 ° C:seen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla. Levitä kukkakaaliseosta pellille ja painele tai kauli se tasaiseksi. Paista pohjaa uunissa 15–20 minuuttia. Paistan näitä itse kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan.

  8. Nosta pizzapohja uunista. Lisää haluamasi täytteet ja paista kunnes haluttu kypsyys on saavutettu.


Vihreä (vege) lasagne

Vihreä (vege) lasagne

Buddha Bowlit tempellä

Buddha Bowlit tempellä