GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Höyrytettyä kasvistagliatellea ja kuharullia + kuningatarpiirakka

Höyrytettyä kasvistagliatellea ja kuharullia + kuningatarpiirakka

Tänään tehtiin pitkästä aikaa kasviksia höyryttämällä. Pitäisi harrastaa höyryttämällä kypsentämistä useamminkin. Se on niin helppoa, mutta jotenkin mielikuvissa ainakin itselläni jotenkin muka työläämpää kuin keittäminen, mutta eihän se pidä paikkaansa. Kasvisten kanssa erityisen kivaa on, että höyryttämällä ne säilyttävät värinsä paremmin ja ennen kaikkea vitamiinit ym. tärkeät aineet.Tämä ruoka jälkiruokineen on todella sieltä helppoa ja nopeaa -päästä.

Höyrytettyä kasvistagliatellea ja kuharullia oliivitapenadella

Ainekset

(annos kahdelle)

  • 2 porkkanaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1 lime/sitruuna

  • 3 kevätsipulin vihreää osaa

  • n. 1 rkl timjamia ja 1 rkl rosmariinia tai pari tuoretta rosmariinin oksaa

  • suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä

  • 2 kuhafilettä

  • mustaa oliivitapenadea

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 200°C:een.Sivele kuhafileiden päälle oliivitapenadea ja rullaa ne. Voit kiinnittää rullat cocktail-tikuilla niin että pysyvät kunnolla kiinni.

  2. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa pituussuunnassa kuorimaveitsellä ja hienonna kevätsipuli. Laita kaikki kasvikset höyrytyskattilaan. Purista limen tai sitruunan mehu kattilaan veden joukkoon. Lisää veteen myös rosmariini ja timjami.

  3. Pane kalarullat uuniin ja nosta kattila liedelle täydellä teholla. Kalarullat kypsenevät kutakuinkin samassa ajassa kasvisten kanssa, eli n. 15 minuutissa. Kun vihannekset ovat valmiita, sekoita joukkoon varovasti hieman oliiviöljyä (pari tl) ja mausta mustapippurilla ja suolalla makusi mukaan.

  4. Tarjoile heti. Voit koristella tuoreella salaatilla tai esim. auringonkukan versoilla.

Tämä ruoka on matalahiilihydraattinen ja varmaan myös täyttää paleo-ruokavalionkin vaatimukset. Ainoa mistä en mene ihan takuuseen on oliivitapenade. Oliivitapenade on muutenkin aika vahvan makuista joten jos ei oliiveista niin välitä, voi sen tässä ohjeessa korvata hyvin esim. punaisella tai vihreällä pestolla. Myös aiemmassa kampelarullareseptissä oli herkullinen katkaraputäyte jota voisi tässä käyttää.

Kuningatarpiirakka

Jälkkäriksi tein mielle kuningatarpiirakkaa, jota maisteltiin Jannen ja Annan seurassa. Tein kerrankin pienen piiraan, josta tuli juuri sopivasti meille neljälle. Tästä riittäisi kyllä 6-8:llekin sellaiset sievät palat :)

Ainekset

  • 100 g voita

  • 2,5 rkl sokeria

  • vähän reilu 2 dl spelttijauhoja

  • pari rkl maizenaa / perunajauhoja

  • n. 2 dl mustikkaa

  • n. 2 dl vadelmaa

Valmistus

  1. Nypi voi, sokeri ja spelttijauhot tasaiseksi taikinaksi käsin. Painele taikina pieneen piirasvuokaan, mutta jätä hiukan taikinaa murustettavaksi piiraan päälle. Ripottele maizenaa tai perunajauhoja ohuelti piiraan pohjalle. Maizenan ansiosta piiraasta ei tule vetinen marjojen sulaessa tai vetistyessä.

  2. Ripottele sitten murupohjan päälle mustikkaa ja vadelmaa sekaisin. Murusta lopuksi piiraan päälle loppu taikina.

  3. Paista 200°C:ssa kunnes taikinareuna saa kullanruskean sävyn, n. 15-20 min (riippuu miten korkea/matala vuoka, joten kannattaa seurata tilannetta uunin luukusta).

  4. En lisännyt piirakan täytteeseen sokeria, sillä marjat olivat itse pakastettuja ja niihin oli jo lisätty sokeria. Jos käytät sokerittomia marjoja, voit lisätä hieman sokeria marjojen päälle.

Kunnon aamupala

Kunnon aamupala

Chorizo-makkarakastike ja Runebergin tortut

Chorizo-makkarakastike ja Runebergin tortut