GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Vegmeals - kiireisen arjen pelastus!

Vegmeals - kiireisen arjen pelastus!

Sain muutama viikko sitten kokeiluuni uuden Vegmeals-palvelun reseptiikkaa. Palvelun etusivulla Vegmealsia kuvaillaan: "Vegmeals on työkalu ravitsevaan ja herkulliseen elämään." enkä voisi olla enempää samaa mieltä! Reseptit ovat yksinkertaisia, mutta ravitsevia. Muistinko mainita, että myös todella maukkaita! Ei mitään ihme soijanakkikikkailua, vaan ravitsevaa, aitoa ruokaa.

DSC05949_800px-683x1024.jpg

Olemme perheeni kesken enimmäkseen syöneet samoja ruokia joka aterialla. Joskus mieheni on saattanut paistaa esim. kalaa vegeruoan kylkeen muulle perheelle. Tämä on tehnyt ruoanlaitosta ihanan helppoa ja yksinkertaista.

Olen kokeillut useita eri ruokakassipalveluita, mutta on pakko sanoa, että Vegmealsin reseptit ovat kaikista kokeiluista eniten omaan makuuni! Olin sopinut kirjoittavani reseptien vastineeksi yhden kirjoituksen, mutten ole kyennyt hillitsemään itseäni ja olenkin hehkutellut herkullisia arkiruokiamme Instagramissa harva se päivä. Ruoat ovat olleet maukkaita ja ilokseni myös todella monipuolisesti käytettäviä.

Esimerkkinä suursuosikkimme pinaattiletut. Valmistin pinaattilettuja ihanan raikkaan hernehummuksen kera yhtenä päivänä:

Seuraavana päivänä käytin ylijäänyttä hernetahnaa leivän päällä levitteenä:

Tuo lettutaikina muuten syntyy lataamalla kaikki (yksinkertaiset) ainekset blenderiin ja kaatamalla blenderin kannusta suoraan pannulle. Käytännössä tämä tarkoittaa minimaalista määrää työtä sekä tiskiä. Tykkään!

Vegmeals pähkinänkuoressa

Vegmeals-palvelu sisältää ateriasuunnitelman kuukaudeksi: 4 ravitsevaa kasvisreseptiä kauppalistoineen jokaiselle viikolle. Ateriasuunnitelman avulla säästät rahaa ja aikaa – ja syöt monipuolisesti ravintorikasta ruokaa. Kaikki reseptit valmistuvat noin 30 minuutissa kasvikunnan tuotteista, ne ovat luontaisesti gluteenittomia ja myös vegaanisia.

DSC05756_800px-683x1024.jpg

Pääkaupunkiseutulaiset pääsevät vielä helpommalla - Vegmeals-palvelu toimii yhteistyössä Alepa kauppakassin kanssa, jolloin voit halutessasi tilata kaikki aineksetkin omalle kotiovelle. Tämän helpommmaksi ei terveellinen arkiruokailu enää juuri voi muuttua. Tallensin vielä Vegmeals-ohjeet suoraan iPadini iBooks-applikaatioon, minkä ansiosta ohjeet ovat aina helposti käden ulottuvilla eivätkä pääse hukkumaan ja unohtumaan. Olemme löytäneet ohjeiden joukosta jo monta kestosuosikkia, joita valmistetaan uudestaan ja uudestaan.

Tulenko käyttämään Vegmeals-palvelua jatkossakin? Aivan 100% varmasti kyllä! 

DSC05742_800px-683x1024.jpg

Sain ilokseni luvan julkaista yhden Vegmeals-ohjeen blogissa ja kävin pitkää arpomista mielessäni siitä, minkä ohjeen valitsisin. päädyin lopulta pehmeään linssibologneseen. Tämä bolognesekastike oli aivan huikean hyvää ja täyttävää! Korvasin kaprikset "pohjolan kapriksilla" (ohje tulossa pian!) ja hyödynsin kastikkeen jämät seuraavana päivänä kasvispiirakan pohjalla (ohje blogissa myöhemmin!). Ihanan monipuolinen ja ravitseva ohje!

Vegmeals Pehmeä linssibolognese © Hanna Stolt | Gurmee.net

Vegmeals Pehmeä linssibolognese © Hanna Stolt | Gurmee.net

Pehmeä linssibolognese

Määrä: 4:lle

Valmistusaika: 30 min


Ainekset

  • 1 pieni palsternakka

  • ¼ kukkakaali

  • 1,5 dl punaisia linssejä (liotettuina)

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • oliiviöljyä (tai muuta öljyä) paistamiseen

  • 2 dl vettä

  • 70 g tomaattipyrettä

  • 1 prk (500 g) luomutomaattimurskaa

  • 2 tl kuivattua oreganoa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 luomu kasvisliemikuutio

  • mustapippuria maun mukaan

  • ½ prk pieniä kapriksia

  • 1 dl kookosmaitoa

  • ½ ruukku tuoretta basilikaa

  • 1 pss (n. 500 g) gluteenitonta pastaa (esim. kikhernepasta on herkullista ja proteiinirikasta!)

Valmistus

  1. Pese palsternakka ja huuhtele kukkakaali sekä liotetut linssit huolella. Leikkaa palsternakka paloiksi jairrottele kukkakaalin kukinnot. Laita nämä tehosekoittimeen pienissä erissä ja tee “kasvisriisiä” (voit myöshienontaa ne veitsellä). Hienonna sipulit.

  2. Lisää öljyä isohkolle pannulle, ja freesaa sipuleita siinä n. minuutin ajan. Lisää mukaan sipulit,palsternakka- ja kukkakaaliriisi, ja anna paistua vielä n. minuutin verran lisää, sekoitellen. Lisääsitten mukaan myös liotetut linssit, sekä 2 dl vettä, tomaattimurska, tomaattipyre, mausteet sekäkasvisliemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan välillä sekoitellen, tai kunnes linssitovat pehmenneet.

  3. Kastikkeen valmistuessa valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä.

  4. Lisää lopuksi kaprikset sekä kookosmaito kastikkeen sekaan, ja tarkista maku. Lisää mausteitatarvittaessa. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä minuutin-pari.

  5. Tarjoile bolognese pastan ja tuoreen basilikan kera ja nauti!

Vinkki

Liota linssejä yön yli – näin niiden sulavuus paranee ja keittoaika lyhenee! Jos et ole ehtinyt liottaa linssejä, keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää valmiina kastikkeeseen, ilman vettä.

>> TUTUSTU VEGMEALS-PALVELUUN

DSC05864_800px.jpg

Sponssi-info

Tämä artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä Vegmealsin kanssa. Olen saanut kokeiltavakseni Vegmeals-reseptipaketin. Kirjoitukseeni tai sen luonteeseen ei ole yritetty millään muotoa vaikuttaa ja kaikki yllä esitetyt mielipiteet ovat puhtaasti omiani. Suosittelen Vegmeals-palvelua lämmöllä kenelle tahansa!

Herkullinen piparkakkulatte uudesta VEGE Talvi -kirjasta!

Herkullinen piparkakkulatte uudesta VEGE Talvi -kirjasta!

Omenaiset brie-nyytit (video)

Omenaiset brie-nyytit (video)