GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Kukkakaali-speltti mac & cheese

Kukkakaali-speltti mac & cheese

Viimeisimmästä Maku-lehdestä (6/2014) löytyi superhelppo arkiruoka jota tullaan tekemään (eri variaatioina) meidän perheessä vielä moneen kertaan. Alkuperäinen ohje on "Kukkakaali mac & cheese" ja minä hieman muokkasin sitä jolloin tuotoksena tuli Kukkakaali speltti mac & cheese. Ei suurta muutosta, mutta hieman. Maku-lehdessä on minusta todella usein hyviä arkiruokaohjeita, erityisesti lehden perällä "2 x viikon ruokalista" -osiossa. Ei turhaa kikkailua ja kohtuuhintaisia aineksia. Viikonloppuna onkin sitten taas kiva satsata enemmän ja on paremmin aikaa viettää hellan äärellä.

Tämä Kukkakaali-speltti mac & cheese on aivan loistava vaihtoehto perinteiselle makaronilaatikolle tai jenkkien mac & cheese "ruoalle" ja samalla tulee syötyä paljon enemmän kasviksia kuin ehkä muuten söisi. Ruoka on edullinen ja helppo valmistaa, aivan täydellistä pöperöä arkeen ja isollekin porukalle. Kukkakaalin maku ei kärsi pakastamisesta joten tämä on myös näppärä ruoka pienemmissä talouksissa - puolet saman tien purkkiin ja pakkaseen niin ei ole ruokamurheita monena tulevana päivänä!

Ruokaan saa helposti vaihtelua käyttämällä erilaista pastaa, eri vihanneksia. Esimerkiksi parsakaali toimisi tässä varmasti hyvin.

Kukkakaali-speltti mac & cheese


Ainekset

  • 800 g kukkakaalia (2 luomu kukkakaalia à 400 g)

  • 330 g spelttipastaa (1 pussillinen SunSpeltin Pasta Cappellia)

  • 4 dl kermaa (karrageeniton vispikerma)

  • 2 tl currya

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 150 g cheddarjuustoa raastettuna

  • öljyä/voita vuoan voiteluun

Valmistus

  1. Huuhtele kukkakaali ja pilko se pienemmiksi kukinnoiksi.Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta pasta.

  2. Voitele uunivuoka. Sekoita pasta ja kukkakaalin kukinnot ja kaada ne uunivuokaan.Sekoita kermaan mausteet. Valuta seos kukkakaalin ja pastan päälle. Ripottele päälle reilusti cheddar raastetta.

  3. Paista 200°:ssa uunin keskitasolla n. 30 min kauniin väriseksi ja kypsäksi.

Spelttipataleipä

Spelttipataleipä

Sienipihvit ja kurpitsarisotto

Sienipihvit ja kurpitsarisotto