GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

GT sorbetti

GT sorbetti

Meillä on tapana erityisesti jouluna tehdä ginisorbettia jota tarjoillaan pieni pallo alkupalojen (pääasiassa kalaa) ja pääruuan (kaikkea muuta kuin kalaa) välissä. Ajatus on, että ginisorbetti on raikas välipala ja auttaa samalla ikäänkuin pyyhkimään kalan maun suusta niin että pääruuan pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä.Tästä ohjeesta tulee reilu puoli litraa sorbettia.

GT Sorbetti


Ainekset

  • 4 dl kylmää vettä

  • 300 g hienoa sokeria (kannattaa käyttää valkoista sokeria, että sorbetista tulee kauniin valkoista)

  • 3 dl tonic-vettä

  • n. 5 cl giniä (maun mukaan, mutta ota huomioon, että ginin maku voimistuu pakastaessa!)

  • 2 sitruunan mehu

  • 1 rkl glukoosia tai fruktoosia (tämä ei ole välttämätön)

Valmistus

  1. Mittaa sokeri ja vesi pannulle. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 1 min. Anna siis seoksen kuumentua kiehumispisteessä.

  2. Lisää glukoosi/fruktoosi ja tonic-vesi. Jäähdytä seosta jääkaapissa kunnes se on kylmää.

  3. Lisää Gin ja sitruunamehu. Älä käytä liikaa giniä, sillä sen maku voimistuu huomattavasti pakkasessa. (Testattu on)

  4. Siirrä seos jäätelökoneeseen ja anna sekoittua kunnes koostumus on halutun lainen. Pakasta vähintään 2 h - sitten sorbetti on valmista tarjoiltavaksi.

  5. Ilman jäätelökonetta: Pistä seos pakastimeen ja sekoita sitä n. 30 min välein vispaten (kannattaa käyttää sähkövatkainta) niin että jääkristallit hajoavat ja koostumuksesta tulee sileän samettinen. Sitten takaisin pakastimeen taas. Toista näitä kunnes koostumus on sorbettimainen (tarpeeksi jähmettynyt) ja jätä pakkaseen kunnes tarjoilun hetki koittaa.

Tarjoilu

Nosta sorbetti juuri ennen tarjoilua pakkasesta. Mittaa tarjoiluastian pohjalle 1-2 cl giniä (itse käytän mielelläni vain 1 cl ettei maku ole liian hallitseva) ja pyöräytä pallo sorbettia päälle. Sorbetti alkaa sulaa saman tien joten kannattaa toimia nopeasti :)Koristeluun voi käyttää sitruunan suikaletta tai esim. raastaa sitruunoiden kuoresta hienoa raastetta ja ripotella sitä hieman pallojen päälle.

Joulun alkupalalautanen: ginimarinoitu siika, kuha ceviche ja sinappisilakat

Joulun alkupalalautanen: ginimarinoitu siika, kuha ceviche ja sinappisilakat

Postres

Postres